Det okända

Intro

Sara Klara Hellström

3 min

Det okända

Författare

Intro

Hej, jag heter SaraKlara Hellström jag har använt den största delen av min tid på Alma för att utveckla idén till långfilmen ” Bromance”. Bromance är en comeing of age om den 15 åriga gamern Räkan var liv raseras när hans bästa vän Fabbe får en flickvän.


Story

Räkan vanlig tonårskille som lever i en perfekt synkroniserad värld bestående av onlinespelet CS och sin bästa polare Fabbe. Men när Fabbe blir tillsammans med Vanessa förändras allt. Fabbe är aldrig online längre och om han vill umgås med Fabbe så är Vanessa alltid med.


Vanessa känner av Räkans ointresse och gör därför allt i sin makt för att han ska ändra uppfattning. Då händer det som absolut inte får hända. Räkan blir kär i Fabbes tjej.

Ska han följa sitt hjärta och svika sin bästa vän?

Eller ska han vara en bro och och för evigt undra hur livet hade blivit om han hade vågat satsa på kärleken?


Räkan väljer att förneka det han känner. Men ju mer han trycker undan sina känslor desto mer aggression bygger han upp inombords. Denna ilska tar han ut på de kvinnor som finns i hans närhet.


Min vision

Bromance handlar om en snäll, finnig och lite osäker tonårskille som förlorar sin bästa vän och i samband med det förlorar sig själv. Men det är också en berättelse om utanförskap, misogyni, hur lätt det är att projicera ilska och sina besvikelser på andra, hur viktigt det är med bra vänner och och hur desperat man kan bli i jaken på gemenskap.


Filmen rör sig genom universella teman så som vänskap och kärlek. För dagens ungdomar är den mer aktuell än någonsin eftersom att den också handlar om internets möjligheter till att både skapa social kontakt genom till exempel onlinespel. Men också risken att undergräva känslan av alienation och social isolering.


Utanförskapet som jag vill berätta om ska sträcka sig mellan allt från det utanförskap man kan känna när man är inne på sociala medier och ser sina vänner göra massa roliga saker där man själv inte är medbjuden. Till social isolation som grundas i att man väljer att alliera sig med likasinnade på internetforum och fastnar i den världen. Där man hittar en falsk trygghet i en virtuell gemenskap.


Målet är att filmen inte ska vara tillrättavisande utan snarare kunna visa på hur vem som helst skulle kunna hamna i Räkans situation. Jag hoppas på att kunna skapa en nyanserad berättelse om en ung kille som hamnar fel, som gör avskyvärda saker men som samtidigt är en älskvärd karaktär som publiken tycker om och kan känna igen sig i.


Jag tror att denna film har relevans idag då det finns många unga killar som, precis som Räkan, saknar sammanhang och som känner ett socialt utanförskap. Men som hellre vänder sig till internetforum där de kan vara anonyma än att prata om sina problem med vänner och familj.


För att filmen ska kännas aktuell så har jag skapat kontot ”shrimploard67” på det anonyma forumet flashback där jag skriver som min karaktär ”Räkan” och ber flashbackarna om råd för vad man ska göra när ens polare blivit en toffel.


Detta är några av svaren jag fått...

Urklipp ifrån huvudfråga i flashbacktråden

2020-08-03, 21:24

#1

Shrimplord67

medlem

Min bästa polare, låt oss kalla honom "F". F och jag har varit polare sedan vi var typ spermier men sen en tid tillbaka har han börjat dejta en brud, låt oss kalla henne "V". Tyckte hon var schysst å så ibörjan men nu har det fan gått för långt. Hon har gjort honom till en jävla toffel. Vi lanar aldrig längre, vi gibbar typ inte ens å om jag vill hänga med honom så ska hon alltid vara med. Om vi ska kolla film är det alltid hon som väljer vad vi ska se. Förut kollade vi alltid skräck men det är fan omöjligt numera (!!!) i stället blir det att vi kollar nån jävla romcom och jag blir åter igen tredje hjulet å tvingas skeda chipsskålen om jag ska få nått jävla sällskap.. Jag tyckte det var fine i början, men nu har det gått ett FUCKING halvår och det ser fan inte ut att bli bättre...


Måste jag begrava mina minnen av min bror? Eller kan jag på något sätt få honom att göra slut med fanskapet?


Finns det någon med liknande erfarenheter som kan dela med sig av tips??

2020-08-03

#3

Sluta vara ett tredje hjul! Skadda dig eget sällskap, det är slut med bögerierna nu.

2020-08-03

#6

Du saknar alltså att ligga sked med din polare? Du får väl skaffa en ny "bror" att kela med.

2020-08-03

#11

Grattis du bevisade att du är en liten fjortis som är för ung för att hänga här. Du kanske hittar en flickvän när skolan börjar snart? // PoK

2020-08-03

#15

Känslan av att bli bortvald svider, men det är en känsla som behöver du lära dig att hantera eftersom det kommer ske fler gånger än just den här gången. Du spelar ju, skaffa fler vänner därigenom som också vill lana och äta chips.

2020-08-03

#17

Haft några som varit precis så. Det var vi måste hänga lite. Sen har dom aldrig tid. Haft några riktigt bra polare som försvunnit ur kompiskretsen tyvärr

2020-08-03

#19

Ni är alltså betacucks som inte klarar av att föra er och ta kontrollen i kvinnligt sällskap?

2020-08-03

#23

1. Gnäll inte, ställ dig på egna ben och hitta andra saker att göra. Försök lägga fokus på dig själv och attrahera en egen hona alternativ hitta på saker med andra vänner.

2. Låt han toffla in sig så hårt han kan, kanske leder det till det långa kärleksfulla livet med en fru o barn, om inte annat så tar det slut så får han stå där o fråga sig vart alla vänner tog vägen Lycka till

2020-08-03

#25

När ens polare skaffade tjej så var man ju övertrevlig mot henne så hon blir en ingång till alla hennes singelvänner.

2020-08-03

#27

Så är det med kvinnor, de suger livet ur en och förvandlar män till tråkiga zombisar.

2020-08-03

#32

TS slutade skriva ungefär klockan 23 när hans mamma sa åt honom att borsta tänderna och gå och lägga sig.

2020-08-03

#36

Bara jag som misstänker att TS är lite svartsjuk på bruden av romantiska/sexuella skäl? Jag menar att TS vill ha sin kompis för sig själv av just den anledningen alltså? Inget illa menat men det är lite såna vibbar jag får av att läsa TS inlägg i alla fall.

2020-08-03

#39

Vad brukar ni göra när ni hänger? Det är väl bara att fråga rakt ut på ett snällt sätt. Snubben fattar inte att man inte ska dra med flickvänner på allt så han behöver en push i rätt riktning. Han kommer tacka dig. Protesterar hon är hon inte flickvänsmaterial... Eller om du vill va sneaky gör något som man bara kan göra två (som inte är att böga sig så klart). Hur gamla är ni?

2020-08-03

#43

Säg som det är och att du inte orkar med det. Säg upp vänskapen med honom och gå vidare. Han kan komma tillbaka om han kommer till insikt men det är inget du förväntar dig eller väntar på. Kommer han tillbaka till ditt liv så är det okej, om han inte gör det så är det också okej. Sedan gör du något annat.


Livet är fullt med kapitel och förändringar, ibland till det bättre, ibland till det sämre. Utan honom så kommer du hitta något annat att fokusera din energi på. Lev inte med hat eller negativa åsikter, antingen acceptera eller förgör. Om du inte tänkt döda hans flickvän så återstår det bara att släppa honom och vandra vidare.

2020-08-03

#47

Behandla henne helt enkelt som du själv vill bli behandlad.

2020-08-03

#49

Men du behöver alltså inte tvinga något som inte funkar. Har hon inget intresse av att komma på rätt fot med dig heller så får det vara så. Om du då inte väljer att ta upp det med din vän som sista utväg men i det fallet så vill du i alla fall kunna ärligt säga att du gjorde ditt bästa försök. För allas skull.

2020-08-03

#51

Hade rollerna varit omvända så hade du också velat att din vän skulle komma överens med din flickvän.

2020-08-03

#54

Sluta umgås med han när hon är med bara. Personligen pallar jag inte att ha tofflor i mitt liv, dessa tjejer och deras tjejkompisar är gift så inget gott kommer ur detta.

Om författaren

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på den här hemsidan.

Läs mer